środa, 6 czerwca 2012

Schab z warzywami w sosie śmietanowym

Smaczny, łatwy i co ważne szybki pomysł na obiad :)

Wieprzowina z warzywami w sosie śmietanowym
2 porcje




Mięso:

4 plastry schabu 
kawałek anyżu w całości
1 liść laurowy
papryka słodka
2-3 łyżki oliwy

Schab opłukać, osuszyć, pokroić w paseczki. Listek laurowy i anyż połamać, razem z papryką i oliwą dodać do mięsa, wymieszać. Odstawić na min.30min. do lodówki. Następnie mięso obsmażyć na głębokiej patelni.

Sos:

1/2 brokuła
3-4 marchewki
duże opakowanie śmietany 12 lub 18%
sól, pieprz

Brokuła podzielić na różyczki, ugotować. Marchewki obrać, pokroić na małe kawałki, ugotować do miękkości. Ugotowane warzywa dodać do usmażonego mięsa, zalać śmietaną, doprawić solą, pieprzem, po kilku minutach ściągnąć z kuchenki. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz