Wieprzowina z warzywami w sosie śmietanowym
2 porcje
Mięso:
4 plastry schabu
kawałek anyżu w całości
1 liść laurowy
papryka słodka
2-3 łyżki oliwy
Schab opłukać, osuszyć, pokroić w paseczki. Listek laurowy i anyż połamać, razem z papryką i oliwą dodać do mięsa, wymieszać. Odstawić na min.30min. do lodówki. Następnie mięso obsmażyć na głębokiej patelni.
Sos:
1/2 brokuła
3-4 marchewki
duże opakowanie śmietany 12 lub 18%
sól, pieprz
Brokuła podzielić na różyczki, ugotować. Marchewki obrać, pokroić na małe kawałki, ugotować do miękkości. Ugotowane warzywa dodać do usmażonego mięsa, zalać śmietaną, doprawić solą, pieprzem, po kilku minutach ściągnąć z kuchenki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz