Sałatka z fety, orzechów włoskich i ziół
źródło Nigella Lawson " Lato w kuchni przez okrągły rok", nieco zmodyfikowana
opakowanie sera feta
garść świeżej mięty, pietruszki, bazylii
garść łuskanych orzechów włoskich
4 dymki
kolorowy pieprz w kulkach
1 łyżka soku z limonki
oliwa
pomidor
Ser, orzechy, pokroić w kostkę, natomiast pomidora w ósemki. Zioła, dymki opłukać i posiekać. Pieprz rozgnieść w moździerzu, w osobnej miseczce wymieszać z go z oliwą i sokiem z limonki. Wszystkie składniki wymieszać i polać sosem.
te świeże zioła i orzechy.. super pomysł.
OdpowiedzUsuńFajna sałatka, można nieco pogryźć ;) Dziękuję za dodanie jej do akcji Grill 2012!
OdpowiedzUsuńto prawda Nigella ma nosa do ciekawych połączeń;)
OdpowiedzUsuńUwielbiam orzechy w daniach na słono! ;D
OdpowiedzUsuń