Lody snickersowe
baza "Lody sernikowe" N. Lawson, "Lato w kuchni przez okrągły rok"
Składniki:
175 ml mleka
200 g cukru
125 g naturalnego serka kanapkowego
1 jajo
1 duża kremówka
1 tabliczka czekolady, pokrojonej w kostkę
1 łyżka posiekanych orzeszków ziemnych
2 batony snickers, pokrojone w kostkę
Wykonanie:
Jajo, ser oraz cukier zmiksować. Mleko zagotować i dodać (stale miksując) do masy jajeczno-serowej. Następnie przelać go garnka i gotować do zgęstnienia, stale mieszając. Pozostawić do wystudzenia.
Ubić kremówkę i połączyć z wystudzoną masą. Dodać batony, czekoladę, orzechy. Całość dokładnie wymieszać. Przełożyć do pojemnika i włożyć do zamrażarki. Co jakiś czas przemieszać, aby nie powstawały kryształki lodu.
mmmmniam!
OdpowiedzUsuń