czwartek, 21 czerwca 2012

Pieguski

Kruche, maślane, rozpływające się w ustach ciasteczka, pełne kawałków czekolady i rodzynek! Pycha:)

Pieguski
ok. 25 sztuk



Składniki:

1 kostka bardzo miękkiej margaryny
2 szklanki mąki pszennej
1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
1/2 szklanki cukru pudru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 jajko
1/2 pokrojonej w kawałki, tabliczki czekolady
garść rodzynek np. koryntek

Piekarnik rozgrzać do 195 stopni.
Masło zmiksować z cukrem pudrem na puszystą masę. Dodać jajo, przesianą mąkę, proszek do pieczenia- zmiksować. Na koniec dodać rodzynki i czekoladę. Wymieszać. Ciasto wykładać łyżką na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec ok. 15min.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz