poniedziałek, 12 marca 2012

Roladki wieprzowe na parze

Nie ma co ukrywać, od kilku tygodni mam fioła na punkcie musztardy francuskiej;) Mogę jeść ją cały dzień w różnych konfiguracjach. Zarówno na śniadanie i kolację, więc w końcu musiała wylądować i na obiadowym talerzu:)

Roladki z musztardą na parze
przepis nieco zmodyfikowany  z "Przyślij Przepis" 3/2012



 
Składniki:

4 plastry schabu
5 łyżek musztardy francuskiej
1 łyżeczka chrzanu
1 średnia cebula
1 łyżka wody
ulubiona jarzynka (u mnie brokuł)

Schab rozbić cienko, jak na tradycyjne kotlety. W miseczce wymieszać musztardę, wodę i chrzan. Cebulę obrać, pokroić w drobną kosteczkę i dodać do masy musztardowej. Każdy plaster posmarować marynatą, zawinąć w roladkę, ułożyć w parowarze i jeszcze raz posmarować. Parować ok. 1h-1,5h (w zależności od mocy porowaru). Po ok.45min.- 1h 15min.umieścić kolejne piętro i uparować brokuły. 


Embed_9f9edzikvdtx7s3yuwuhmcvhpulakazz

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz