Nie ma co ukrywać, od kilku tygodni mam fioła na punkcie musztardy francuskiej;) Mogę jeść ją cały dzień w różnych konfiguracjach. Zarówno na śniadanie i kolację, więc w końcu musiała wylądować i na obiadowym talerzu:)
przepis nieco zmodyfikowany z "Przyślij Przepis" 3/2012
Składniki:
4 plastry schabu
5 łyżek musztardy francuskiej
1 łyżeczka chrzanu
1 średnia cebula
1 łyżka wody
ulubiona jarzynka (u mnie brokuł)
ulubiona jarzynka (u mnie brokuł)
Schab rozbić cienko, jak na tradycyjne kotlety. W miseczce wymieszać musztardę, wodę i chrzan. Cebulę obrać, pokroić w drobną kosteczkę i dodać do masy musztardowej. Każdy plaster posmarować marynatą, zawinąć w roladkę, ułożyć w parowarze i jeszcze raz posmarować. Parować ok. 1h-1,5h (w zależności od mocy porowaru). Po ok.45min.- 1h 15min.umieścić kolejne piętro i uparować brokuły.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz