sobota, 28 stycznia 2012

Ciastka kruche

Proste, szybkie, tradycyjne i przepyszne kruche ciacha.

Ciastka kruche



Ciasto kruche:
250g mąki
100g cukru pudru
125g masła, pokrojonego na małe kawałki
1 jajko
sól


Piekarnik nagrzać do 210 stopni.

Wszystkie składniki ciasta zagnieść i włożyć do lodówki (na minimum 1h). Po wyjęciu z lodówki ciasto podsypać mąką i rozwałkować. Wykrawać dowolne kształty i zapiekać ok 10-15min.

Tylko ze spiżarni II

7 komentarzy:

  1. Będzie co robić dziś wieczorem, ale raczej do siebie z pewnych względów nie będę mógł wrzucić ;) Dzięki!

    OdpowiedzUsuń
  2. To fakt do dietetycznych im daleko, ale za to jakie pyszne;)mam nadzieję, że smakowały:)

    OdpowiedzUsuń
  3. świetne ciasteczka, prosty przepis:) dziękuję

    OdpowiedzUsuń
  4. Super, że przepis się sprawdził:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Zabieramy sie z Alicja do pracy :)

    OdpowiedzUsuń