środa, 2 maja 2012

Sałata z panierowaną mozzarellą


Doskonała sałata na właśnie rozpoczynający się sezon grillowy :)

Sałata panierowana z mozzarellą
przepis, z modyfikacjami, pochodzi z "Najlepsze z Pani Domu" nr 3/2007



Składniki:

główka sałaty lodowej
200 g pomidorków koktajlowych
czerowna cebula
świeży ogórek
opakowanie mini mozzarelli
kilka plastrów wędzonego boczku
oliwa z oliwek

jajko, bułka tarta, papryka mielona, soł, pieprz do panierowania

Warzywa opłukać. Sałatę porwać na kawałki, pomidorki poprzekrawać na pół, ogórka pokroić w talarki, a cebulę w piórka. Mozarellę panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej zmieszanej z przyprawami. Smażyć, aż się zezłoci. Boczek pokroić na mniejsze kawałki, przesmażyć. Układać na przemian: sałata,boczek, pomidorki, ogórek, cebula, oliwa z oliwek, mozzarella, sałata itd.   

3 komentarze:

  1. No i wyszlo chrupiąco i smakowicie:-)
    Warto zdjąć moderację obrazkową bo jest strasznie uciążliwa, może wystarczy zwykła moderacja komentarzy:-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bardzo się cieszę, że smakowało i przepis się przydał:) Przyznam się szczerze, że nie zauważyłam tej opcji w komentarzach i nie wiedziałam o niej;) sama jej nie lubię więc już jej nie ma:) pozdrawiam!

      Usuń
  2. Bardzo ciekawa sałatka, w sam raz do potraw z grilla!

    OdpowiedzUsuń